Jak vybrat tiskárnu na tisk etiket?

Tisk adresních štítků, etiket k označování zboží, nebo k evidenci materiálu, je důležitou součástí jakéhokoli podnikání nebo kancelářské práce. Aby pro vás nebyl tisk etiket noční můrou, měli byste si pořídit pro tento účel vhodné a cenově dostupné tiskové řešení.

Při výběru správné tiskárny si však musíte dát pozor, protože nízká cena, i když vypadá na první pohled lákavě, nezaručuje, že investice bude z dlouhodobého hlediska ekonomicky výhodná. Měli byste vzít do úvahy nejen tiskárnu, ale i náklady na spotřební materiál.

Abyste zvolili správné tiskové řešení, je nutné nejprve si ujasnit, jaké bude použití štítků. Zkuste si nejprve odpovědět na následující otázky.

Jakému prostředí budou etikety vystaveny?

Pokud očekáváte, že etikety budou vystaveny vysokým teplotám, vlhkosti, dlouhodobému skladování, nebo přímému slunečnímu světlu, je vhodnější zvolit termotransfer tiskárnu, která tiskne pomocí přenosu tepla z tiskové hlavy na TTR barvicí pásky. Díky této technologii jsou vytištěné etikety velice odolné, barevně stálé a mohou být použity i ve venkovním prostředí.

Pokud není potřeba, aby etikety vydržely čitelné po dlouhou dobu, a není vyžadována vysoká kvalita tisku, je možné použít termální technologie, kde tisk probíhá přenosem tepla přímo na papír.