Laser nebo inkoust? Jakou tiskárnu vybrat?

Nejdůležitější otázkou je, jak často a jak moc máte v úmyslu tiskárnu používat. Pokud ve firmě tisknete více, než jen několik listů papíru denně, pravděpodobně byste měli uvažovat o investici do laserové tiskárny. Bývá sice o něco dražší, ale její provoz je o mnoho tišší, tisk je daleko rychlejší, a navíc její náplně vydrží déle, takže je nebudete muset tak často měnit.

Na barvy bývá lepší inkoustová tiskárna

Pokud máte v plánu tisknout barevné obrázky či fotografie a potřebujete dosáhnout vysokou kvalitu tisku, je lepší volbou kvalitní inkoustová tiskárna. Inkoustové tiskárny mají mnohem lepší barevný tisk a pro tisk kvalitních fotografií jsou mnohem vhodnější.

Jaké funkce tiskárny budete potřebovat?

Pokud potřebujete tiskárnu pouze pro tisk základních dokumentů, jako jsou textové dokumenty z Wordu, faktury, dodací listy, nebo Excelové tabulky, bohatě vám postačí obyčejná, základní tiskárna. Jednoduchá laserová tiskárna pro černobílý tisk se dá pořídit poměrně levně, a zvládne vše, co od ní budete potřebovat.

Pokud kromě tisku využijete i další funkce, jako například vytváření kopií, skenování, nebo faxování, bude pro vás výhodnější pořídit si multifunkční zařízení, které všechny tyto funkce zvládá, takzvané „All in One“ (vše v jednom).