Udržte své firemní tiskárny v bezpečí

S rostoucí úrovní technologií, které nás dennodenně obklopují, se online bezpečnost dostává stále více do popředí zájmu většiny lidí. Nejtěžším výzvám jsou však nuceny čelit firmy. Ať už jste živnostník, malý rodinný podnik nebo velká firma, online bezpečnost by měla být vaší nejvyšší prioritou, a to nejen u počítačových systémů, ale i u tiskových řešení.

Útok hackerů hrozí každému a nedostatečné zabezpečení může způsobit nedozírné škody. V současnosti se množí zprávy o hackerských útocích u velkých firem, právě prostřednictvím nezajištěného tisku. Pokud jsou i velké koncerny téměř bezmocné proti těmto rostoucím hrozbám, jak může udržet své tiskárny v bezpečí menší firma?

Jak zabezpečit firemní tiskárny

Zatímco většina firem se, pokud jde o bezpečnost počítačových systémů, soustřeďuje spíše na zabezpečení internetu a datových nosičů, pracovní tiskárny jsou obvykle mimo oblast zájmu. Možná z tohoto důvodu se stávají častým terčem kybernetických útoků.

Dnešní tisková řešení se oproti svým předchůdcům vyznačují pokročilými procesory, velkou pamětí, úložištěm, softwarem a firmwarem, které je bohužel činí ještě zranitelnějšími. Díky tomu, že jsou obvykle zapojeny v jediné síti, narušení bezpečnosti na jedné tiskárně může ohrozit celý váš byznys.